Skip to main content

D-Coccosel агар /Biomerieux/

 

D-Coccosel агар (DCO-D)

Enterococci-н төрлийн групп D streptococci зүйлийг ялган ургуулах сонгомол тэжээлт орчин юм. 

ЗАРЧИМ

Enterococci төрлийн групп D streptococci зүйл нь найрлаганд агуулагдах эскулиныг гидролизод оруулснаар тэжээлт орчин дээр ургах колонууд нь хар хүрээ үүсгэдэг.

BMX D-coccosel agar: Олон улсад хүлээн зөвшөөрөгдсөн стандарт журмын дагуу хэрэглэж болох нь нянгийн эсрэг мэдрэг чанарыг тодорхойлно.

Бэлтгэсэн тэжээлт орчныг өрөөний хэмд нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй

хэрвээ удаан хугацаанд хадгалах тохиолдолд -2/80С-т  харанхуй хуурай орчинд хадгална.

Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа

тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд болгосны дараа Биоаюулгүйн боксонд

дээж болон сорьцыг тарьж +370С-ийн хэмд  24 цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.

Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.

Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.

ҮР ДҮНГ УНШИХ

-          Тарилга хийсний дараагаар бактерийн ургалтыг ажиглана.

-          Enterococci төрлийн групп D streptococci зүйл ургахдаа өнгөгүй, эсвэл саарал өнгө үзүүлэх ба колоны эргэн тойронд хар хүрээ татсан байна.

-          Колоны шинж чанарыг тодорхойлохын тулд биохимийн болон иммунологийн тестээр шалгана.

ЧАНАРЫН ХЯНАЛТ

Чанарын хяналтыг ашиглаж буй тэжээлт орчин болон тухайн газрын чанарын хяналтын дүрэм журам болон стандартын дагуу явуулна уу.

Бэлтгэсэн тэжээлт орчинг доорхи ATCC омгоор шалгаж, дүйн тодорхойлно. Үүнд:

-          Enterococcus faecalis ATCC® 29212™

 

 

 

 

Омог

33-37°С үр дүн

Enterococcus faecalis

ATCC® 29212™

24 цагийн дараах ургалт

Хар туяагаар хүрээлэгдсэн өнгөгүй колон File:Bile-escul.JPG - Wikimedia Commons

-          Энэхүү тэжээлт орчин дээр Listeria болон staphylococci мөн ургах боломжтой.

Хог хаягдлын хяналт

Бүх бэлтгэсэн тэжээлт орчин болон бусад бохирдолтой материалуудыг хэрэглэсний дараагаар ариутгах эсвэл тухайн газрынхаа хууль тогтоомж болон дотоод журмын дагуу устгалд оруулах зайлшгүй шаардлагтай. Бэлтгэсэн тэжээлт орчинг 121°C- н хэмд хамгийн багадаа 20мин автоклавдаж халдваргүйжүүлнэ.

 


 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

COLOREX Orientation

CHROMagar TM Orientation   Тэжээлт орчны ач холбогдол Шээсний замын өвчин үүсгэгчийг ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Суурь Нийт гр/л 33.0 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 1 7.0 Хромоген холимог 1.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 7.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимогийг бэлтгэх ·          33 гр нунтаг суурийг 1л нэрсэн усанд хийж аажмаар уусгана. ·          Агарыг өтгөртөл нь сайн хутгана. Зөвлөгөө 1 (сонгомол): ургалтыг дэмжихийн тулд өмнөх бэлтгэсэн холимог дээрээ 0.5 г Tween 80 нэмнэ. ·    ...

COLOREX O157

CHROMagar TM O157 Тэжээлт орчны ач холбогдол Эмнэлзүйн сорьц болон хоол хүнсний дээжинд E.coli O157 ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Нийгмийн эрүүл мэндтэй холбоотой хамгийн нийтлэг илэрдэг VTEC- ийн серо бүлэгүүд нь E.coli- ийн серо бүлэг болох O157:Н7 эсвэл хөдөлгөөнт бус төрөл болох O157:H юм. 1982 онд АНУ-д гарсан дэгдэлтийн дараа энэхүү нянгийнач холбогдол танигдаж эхэлсэн байна. Түүнээс хойш, ДЭМБ- аас   гаргадаг тооцоогоор дэлхий дахинд 180-аас дээш дэгдэлт бүртгэгдсэн бөгөөд жил бүр 70,000 халдварт өвчин гардаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 29.2 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 13.0 Хромоген холимог 1. 2 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.9 +/- 0.2 ...

E,Coli

   CHROMagar TM E.coli Тэжээлт орчны ач холбогдол Хоол хүнс ба усны дээжин дэх ß-глюкуронидаз эерэг E.coli илрүүлэх, тоолоход зориулсан хромоген орчин юм. E.coli -ийн үзүүлэлт нь халдварт өвчин үүсгэгч нян болох Vibrio cholerae, Salmonella, Pseudomonas болон вирус, гэдэсний паразитийн шинж тэмдэгийг илтгэнэ. Бохирдол нь хоол хүнс идэж, уухад дамжиж халдварт өвчин үүсгэж амь насанд аюул учруулдаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 37.3 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 8.3 Натрийн хлорид 5.0 Хромоген холимог 9.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт   15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимо...