Skip to main content

COLOREX Identification Listeria DRY


COLOREX Identification Listeria: Хөрс ус, хүнсний сорьцноос авсан шинжилгээний CHROMagar Listeria дээр ургасан колонуудаас L.monocytogenes -ийг илрүүлэх.
Бэлтгэх арга: 500мл-ийн ариун колбонд 250мл ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус хийж 12.95гр CHROMagar Identification Listeria –ийн нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн хутгана.1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана. Хутгасны дараа үүссэн хөөсийг арилгахын тулд 5 мин тавина. Хөөсийг бууж арилсны дараа 100°C-ийн хэмтэй халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих маягаар агарыг жигд хайлтал буцалгана. Жигд хайлсны дараа зөөлөн эргэлдүүлж бүрэн гүйцэт  хайлсан эсэхийг шалгана. Бүрэн хайлсан тэжээлийг 47-50°C-ын хэмтэй усан баннд 20мин хийж жигд хөргөнө. Биоаюулгүйн кабинетад хөрсөн тэжээл дээр 10мл CHROMagar Identification Listeria S2 нэмэлтийг нэмж сайтар хутган холилдуулна.
CHROMagar Identification Listeria S2 нэмэлтийг бэлтгэх: Биоаюулгүйн кабинетад хуурай нунтаг 1.63гр нэмэлт дээр 10мл ариутгасан ус хийж 30мин соронзон холигчоор сайтар хутгаж найруулна.
Хадгалах: Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд  байлгаж болохгүй.  Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг 14 хоногоос багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-80Ст  хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +370С-ийн инкубаторт 18-24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
L.monocytogenes                                       цагаан хүрээтэй ягаан колони
L.ivanovii                                                  цагаан хүрээтэй эсвэл өнгөгүй тунгалаг
L.innocua                                                   ягаавтар цайвар хүрээтэй
L.seeligeri                                                  өнгөгүй цайвар хүрээтэй
B.cereus                                                     Барзгар хүрээтэй өнгөгүй
Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана


Comments

Popular posts from this blog

COLOREX Orientation

CHROMagar TM Orientation   Тэжээлт орчны ач холбогдол Шээсний замын өвчин үүсгэгчийг ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Суурь Нийт гр/л 33.0 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 1 7.0 Хромоген холимог 1.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 7.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимогийг бэлтгэх ·          33 гр нунтаг суурийг 1л нэрсэн усанд хийж аажмаар уусгана. ·          Агарыг өтгөртөл нь сайн хутгана. Зөвлөгөө 1 (сонгомол): ургалтыг дэмжихийн тулд өмнөх бэлтгэсэн холимог дээрээ 0.5 г Tween 80 нэмнэ. ·    ...

BioMerieux Columbia blood agar

BioMerieux Columbia blood agar: An antimicrobial susceptibility testing medium which development of micro-organisms which do not have specific growth requirements. Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day at room temperature.   Plates can be stored for up to 2 weeks under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and dehydration. INOCULATION If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. Streak the sample or place the inoculated membranes on plate surface. Incubate in conditions at  + 3 3-3 7°C during 24   h ours . DISPOSAL OF WASTE After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes. English. For laboratory use. Laboratory product to be used only by trained personnal. BioMerieux Columbia blood agar: Энэ нь бүх төрлийн өвчин үүсгэгч бактерийг ялган дүйн тодорхойлох тэжээлийн орчин юм. Сонгомол биш тэжэ...

Standard methods agar

STANDARD METHODS AGAR (P.C.A.) Микроорганизмыг тоолоход ашиглана. Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд  байлгаж болохгүй.  Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-8 0 С-т хадгалан хэрэглэж болно. Суулгац хийх:  Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30 мин орчим болгосны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарина. Тэжээлт орчны гадаргуу дээр 0.1 мл дээжийг тарина ( Хэрвээ шаардлагатай бол аяганд 15-300 колони байхаар 2 дараалсан шингэрүүлэлт хийж болно). Тэжээлт орчинд шингээхийн тулд тагийг нь таглан 15 минут байлгасны дараа 30 ± 1 ° C -т 72 ± 3 цаг өсгөвөрлөн колонийг тоолно. Үр дүнг унших: Staphylococcus epidermidis ATCC 12228         Сайн ургалттай Staphylococcus aureus ATCC 25923    ...