COLOREX
Identification Listeria: Хөрс ус, хүнсний сорьцноос авсан шинжилгээний
CHROMagar Listeria дээр ургасан колонуудаас
L.monocytogenes -ийг
илрүүлэх.
Бэлтгэх арга: 500мл-ийн ариун колбонд 250мл ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус
хийж 12.95гр CHROMagar Identification Listeria –ийн нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн
хутгана.1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана. Хутгасны дараа үүссэн
хөөсийг арилгахын тулд 5 мин тавина. Хөөсийг бууж арилсны дараа 100°C-ийн
хэмтэй халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих
маягаар агарыг жигд хайлтал буцалгана. Жигд хайлсны дараа зөөлөн эргэлдүүлж
бүрэн гүйцэт хайлсан эсэхийг шалгана.
Бүрэн хайлсан тэжээлийг 47-50°C-ын хэмтэй усан баннд 20мин хийж жигд хөргөнө.
Биоаюулгүйн кабинетад хөрсөн тэжээл дээр 10мл CHROMagar Identification Listeria S2 нэмэлтийг нэмж сайтар хутган холилдуулна.
CHROMagar
Identification Listeria S2 нэмэлтийг бэлтгэх: Биоаюулгүйн кабинетад хуурай нунтаг 1.63гр нэмэлт дээр
10мл ариутгасан ус хийж 30мин соронзон холигчоор сайтар хутгаж найруулна.
Хадгалах: Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална.
Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү
хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг 14 хоногоос багагүй
хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-80Ст хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд
суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон
сорьцыг тарьж +370С-ийн
инкубаторт 18-24цаг
өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
L.monocytogenes цагаан
хүрээтэй ягаан колони
L.ivanovii
цагаан хүрээтэй эсвэл өнгөгүй тунгалаг
L.innocua
ягаавтар цайвар хүрээтэй
L.seeligeri
өнгөгүй цайвар хүрээтэй
B.cereus
Барзгар хүрээтэй өнгөгүй
Устгал:
Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн
нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон
мэргэшсэн ажилтан ашиглана
Comments
Post a Comment