Skip to main content

Thioglycollate broth


Thioglycollate broth (NIH & USP): For sterility assays of biological and pharmaceutical products.
Broth can be stored for up to 1 month under refrigeration (2/25°C) if properly prepared and protected from light.
INOCULATION
Incubate the containers inoculated with bacterial strains at 35 ± 2°C for a 18-48 hours.
INTERPRETATION
Candida albicans            ATCC 10231  Good growth, turbidity.
Clostridium sporogenes ATCC 19404  Good growth, turbidity.
Streptococcus pyogenes ATCC 19615  Good growth, turbidity.
Bacteroides fragilis        ATCC 25285  Good growth, turbidity.
Escherichia coli              ATCC 25922  Good growth, turbidity.
Bacillus subtilis              ATCC 6633    Good growth, turbidity.

DISPOSAL OF WASTE After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.
English. For in vitro diagnostic use. Laboratory product to be used only by trained personnel.

Thioglycollate broth (NIH & USP): Биологийн болон эм зүйн ариутгалын шинжилгээ хийхэд ашиглах зориулалт бүхий  тэжээлт орчин.
Зааврын дагуу зөв бэлтгэсэн шилэн савтай тэжээлт орчныг нэг сар хүртэлх хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй нөхцөлд 2-25°C- н хэмд  хадгалан хэрэглэх боломжтой.
Суулгац хийх: Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж 35 ± 2°C -ийн инкубаторт 18-48 цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших: Candida albicans, Clostridium sporogenes , Streptococcus pyogenes Bacteroides fragilis, . Bacillus subtilis, . Escherichia coli гэх мэт организмаар үр дүнг унших ба тухайн организм байвал булингар үүсгэн мэдэгдэнэ.

Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжилийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.




Comments

Popular posts from this blog

COLOREX Orientation

CHROMagar TM Orientation   Тэжээлт орчны ач холбогдол Шээсний замын өвчин үүсгэгчийг ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Суурь Нийт гр/л 33.0 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 1 7.0 Хромоген холимог 1.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 7.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимогийг бэлтгэх ·          33 гр нунтаг суурийг 1л нэрсэн усанд хийж аажмаар уусгана. ·          Агарыг өтгөртөл нь сайн хутгана. Зөвлөгөө 1 (сонгомол): ургалтыг дэмжихийн тулд өмнөх бэлтгэсэн холимог дээрээ 0.5 г Tween 80 нэмнэ. ·    ...

COLOREX O157

CHROMagar TM O157 Тэжээлт орчны ач холбогдол Эмнэлзүйн сорьц болон хоол хүнсний дээжинд E.coli O157 ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Нийгмийн эрүүл мэндтэй холбоотой хамгийн нийтлэг илэрдэг VTEC- ийн серо бүлэгүүд нь E.coli- ийн серо бүлэг болох O157:Н7 эсвэл хөдөлгөөнт бус төрөл болох O157:H юм. 1982 онд АНУ-д гарсан дэгдэлтийн дараа энэхүү нянгийнач холбогдол танигдаж эхэлсэн байна. Түүнээс хойш, ДЭМБ- аас   гаргадаг тооцоогоор дэлхий дахинд 180-аас дээш дэгдэлт бүртгэгдсэн бөгөөд жил бүр 70,000 халдварт өвчин гардаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 29.2 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 13.0 Хромоген холимог 1. 2 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.9 +/- 0.2 ...

E,Coli

   CHROMagar TM E.coli Тэжээлт орчны ач холбогдол Хоол хүнс ба усны дээжин дэх ß-глюкуронидаз эерэг E.coli илрүүлэх, тоолоход зориулсан хромоген орчин юм. E.coli -ийн үзүүлэлт нь халдварт өвчин үүсгэгч нян болох Vibrio cholerae, Salmonella, Pseudomonas болон вирус, гэдэсний паразитийн шинж тэмдэгийг илтгэнэ. Бохирдол нь хоол хүнс идэж, уухад дамжиж халдварт өвчин үүсгэж амь насанд аюул учруулдаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 37.3 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 8.3 Натрийн хлорид 5.0 Хромоген холимог 9.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт   15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимо...