STANDARD
METHODS AGAR (P.C.A.) Микроорганизмыг тоолоход ашиглана.
Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар
хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү
хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлийн
орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-80С-т
хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн
тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө
өрөөний хэмд 30 мин орчим болгосны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг
тарина. Тэжээлт орчны гадаргуу дээр 0.1 мл дээжийг тарина ( Хэрвээ шаардлагатай
бол аяганд 15-300 колони байхаар 2 дараалсан шингэрүүлэлт хийж болно). Тэжээлт
орчинд шингээхийн тулд тагийг нь таглан 15 минут байлгасны дараа 30 ± 1 ° C-т 72
± 3 цаг өсгөвөрлөн колонийг тоолно.
Үр дүнг унших:
Staphylococcus
epidermidis ATCC 12228 Сайн ургалттай
Staphylococcus
aureus ATCC 25923 Сайн ургалттай
Staphylococcus
aureus ATCC 6538
Сайн ургалттай >70%
Bacillus
subtilis ATCC 6633
Сайн ургалттай >70%
Escherichia
coli ATCC 8739
Сайн ургалттай >70%
Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т
20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана.
Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжилийн болон мэргэшсэн ажилтан
ашиглана.
Comments
Post a Comment