Skip to main content

COLOREX C.Perfringens DRY


COLOREX C.Perfringens: Хүнс усны дээжүүдэд Clostridium perfringens төрөл зүйлийг илрүүлж, дүйн тодорхойлно.
Бэлтгэх арга: 1000мл-ийн ариун колбонд 1000мл ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус хийж дээр нь нарийвчлал сайтай электрон жин дээр жигнэн авсан 50.9гр CHROMagar C. Perfringens base–ийн нунтаг тэжээлийн орчинг хийж сайтар хутган холилдуулна. Дараа нь 100°C-ийн хэмтэй халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих маягаар агарыг жигд хайлтал буцалгана. Жигд хайлсны дараа гэрэлд зөөлөн эргэлдүүлж хайлсан эсэхийг шалган бүрэн гүйцэт хайлсны дараа 1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана. Ариутгалаас гарсан тэжээлт орчныг 45-50°C-ийн хэмтэй усан баннд 20мин хийж жигд хөргөнө.  Хөрсөн хэмийг шалган 10мл CHROMagar C.Perfrongens S1, S2  нэмэлтийг хийж сайтар хутган холилдуулна.
CHROMagar C.Perfringens S1 нэмэлтийг бэлтгэх: Хуурай нунтаг 2гр нэмэлт дээр 20мл ариутгасан ус нэмж сайтар хутгаж найруулна. 
CHROMagar C. Perfringens S2 нэмэлтийг бэлтгэх: Хуурай нунтаг 0,12гр нэмэлт дээр 1мл ариутгасан ус нэмж сайтар хутгаж найруулна.
Савлах: Биоаюулгүйн кабинетанд 45-500С хэмтэй бэлэн болсон тэжээлийг ариутгасан буюу ариун петрийн аяганд жигд 18-20 мм хэмжээтэйгээр хуваарилан савлана. Савлахдаа колбонд үүссэн хөөсийг 1000мкл-ийн пипетикээр болгоомжтой зөвхөн хөөсийг нь соруулан авч хөөсгүй болсны дараа савлана. Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй орчинд (тасалгааны хэмд18-24цаг тавьж агарыг царцаана.
Хадгалах нөхцөл: Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлт орчныг тасалгааны температурт нэг өдөр хадгалах боломжтой. Зааврын дагуу зөв бэлтгэсэн петрийн аягатай тэжээлт орчныг нэг сар хүртэлх хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-8°C- н хэмд  хадгалан хэрэглэх боломжтой.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30 мин орчим болгосны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +370С-ийн инкубаторт 18-24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
C. perfringens               улбар шар
Бусад бактери              хөх эсвэл дарангуйлагдана
Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжилийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.


Comments

Popular posts from this blog

COLOREX Orientation

CHROMagar TM Orientation   Тэжээлт орчны ач холбогдол Шээсний замын өвчин үүсгэгчийг ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Суурь Нийт гр/л 33.0 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 1 7.0 Хромоген холимог 1.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 7.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимогийг бэлтгэх ·          33 гр нунтаг суурийг 1л нэрсэн усанд хийж аажмаар уусгана. ·          Агарыг өтгөртөл нь сайн хутгана. Зөвлөгөө 1 (сонгомол): ургалтыг дэмжихийн тулд өмнөх бэлтгэсэн холимог дээрээ 0.5 г Tween 80 нэмнэ. ·    ...

BioMerieux Columbia blood agar

BioMerieux Columbia blood agar: An antimicrobial susceptibility testing medium which development of micro-organisms which do not have specific growth requirements. Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day at room temperature.   Plates can be stored for up to 2 weeks under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and dehydration. INOCULATION If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. Streak the sample or place the inoculated membranes on plate surface. Incubate in conditions at  + 3 3-3 7°C during 24   h ours . DISPOSAL OF WASTE After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes. English. For laboratory use. Laboratory product to be used only by trained personnal. BioMerieux Columbia blood agar: Энэ нь бүх төрлийн өвчин үүсгэгч бактерийг ялган дүйн тодорхойлох тэжээлийн орчин юм. Сонгомол биш тэжэ...

Standard methods agar

STANDARD METHODS AGAR (P.C.A.) Микроорганизмыг тоолоход ашиглана. Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд  байлгаж болохгүй.  Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-8 0 С-т хадгалан хэрэглэж болно. Суулгац хийх:  Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30 мин орчим болгосны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарина. Тэжээлт орчны гадаргуу дээр 0.1 мл дээжийг тарина ( Хэрвээ шаардлагатай бол аяганд 15-300 колони байхаар 2 дараалсан шингэрүүлэлт хийж болно). Тэжээлт орчинд шингээхийн тулд тагийг нь таглан 15 минут байлгасны дараа 30 ± 1 ° C -т 72 ± 3 цаг өсгөвөрлөн колонийг тоолно. Үр дүнг унших: Staphylococcus epidermidis ATCC 12228         Сайн ургалттай Staphylococcus aureus ATCC 25923    ...