Skip to main content

Ур чадвар багц



COLOREX B.CereusFor detection and enumeration of Bacillus Cereus group in clinical/food samples

Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day at room temperature. Plates can be stored for up to 2 months under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and dehydration.

INOCULATION :

If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. Streak sample onto plate and incubate at +30°C for 18-24 hours.

INTERPRETATION

Bacillus of cereus group                         blue, with white halo

Other Bacillus                                       blue, colourless, or inhibited

Gram negative bacteria                         inhibited

Yeast and moulds                                  inhibited

DISPOSAL OF WASTE

After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.

English. For laboratory use. Laboratory product to be used only by trained personnel.

COLOREX B.Cereus : Клиник болон хүнсний дээжүүдэд Bacillus cereus бүлгийг ялгах, дүйн тодорхойлох

Гэрэл нэвтрэхгүй, харанхуй хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлт орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлт орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй хуурай нөхцөлд 2-80Ст хадгалан хэрэглэж болно.

Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30 мин байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж 300С-ийн инкубаторт 18-24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.

Үр дүнг унших:

Bacillus cereus                         Тунгалаг хүрээтэй, тод хөх   

Бусад бацилл                           Хөх, өнгөгүй эсвэл дарангуйлагдана.

Грам сөрөг нянгууд                 Дарангуйлагдана. 

Дрожж мөөгөнцөр                   Дарангуйлагдана.

 Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.

Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжилийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.










COLOREX Pseudomonas: For isolation and detection of Pseudomonas species.

Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day at room temperature. Plates can be stored for up to 2 weeks under refrigeration (8/10°C) if properly prepared and protected from light and dehydration.

INOCULATION

If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. Streak sample onto plate and incubate at +30°C for 24h-36h. For some fragile Pseudomonas, extend incubation to 48h when necessary (small colonies etc.).

INTERPRETATION

Pseudomonas                           blue green

DISPOSAL OF WASTE After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.

English. For laboratory use. Laboratory product to be used only by trained personnel.


COLOREX PseudomonasPseudomonas төрөл зүйлүүдийг ялган тодорхойлох

Гэрэл нэвтрэхгүй, харанхуй хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлт орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлт орчныг 1хоногоос багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй хуурай нөхцөлд 8-100Ст хадгалан хэрэглэж болно.

Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +300С-ийн инкубаторт 24-36цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина. Зарим тогтворгүй Pseudomonas зүйлийг 48цаг өсгөвөрлөнө. (жижиг колонууд гэх мэт)

Үр дүнг унших:

Pseudomonas               Хөх ногоон

Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.

Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжилийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.














COLOREX Rambach Agar: For detection and isolation of Salmonella species in food samples

Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day at room temperature. Plates can be stored for up to two months under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and dehydration.

INOCULATION

If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. Streak sample onto plate and incubate at +37°C for 24h.

INTERPRETATION

Salmonella                                                               red
Many Coliforms                                                      blue or violet
Proteus, etc.                                                            colourless

Gram positive                                                         inhibited

DISPOSAL OF WASTE After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.

English. For in vitro diagnostic use. Laboratory product to be used only by trained personnel.


COLOREX Rambach Agar: Хүнсний дээжүүдэд Salmonella-ийн төрөл, зүйлүүдийг ялгах болон дүйн тодорхойлох   

Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-8°Ст хадгалан хэрэглэж болно.

Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30 мин орчим байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +37°С-ийн инкубаторт 24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.

Үр дүнг унших:

Salmonella                                                            Улаан
Ихэнхи колиформууд                                         хөх, нил ягаан
Proteus гэх мэт бусад                                        өнгөгүй

Грам эерэг нян                                                    дарангуйлагдана

Устгал: Хэрэглэсэн орчинг 121°С-т 20мин автоклавдана.

Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.









Sabouraud Chloramphenicol 2 agar (SAB CHL 2 -D) Дрожж болон хөгц мөөгөнцрийг ялган тусгаарлах болон өсгөвөрлөхөд зориулсан сонгомол тэжээлт орчин.

Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд  байлгаж болохгүй.  Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-80С-т хадгалан хэрэглэж болно.

Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30 мин орчим болгосны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +250С эсвэл +370С-ийн инкубаторт 24-72 цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.

Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжилийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.




















Sabouraud agar: An antimicrobial susceptibility testing medium which

may be used in internationally recognized standard procedures.

Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day at room temperature.

Plates can be stored for up to one month under refrigeration (-2/8°C) if properly prepared and

protected from light and dehydration.

INOCULATION

If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation.

Streak the sample or place the inoculated membranes on plate surface. Incubate in conditions at

+37°C during 24 hours.

DISPOSAL OF WASTE

After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.

English. For laboratory use. Laboratory product to be used only by trained personnel.

Sabouraud agar: Олон улсад хүлээн зөвшөөрөгдсөн стандарт журмын дагуу хэрэглэж болох нь нянгийн эсрэг мэдрэг чанарыг тодорхойлно.

Бэлтгэсэн тэжээлт орчныг өрөөний хэмд нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй

хэрвээ удаан хугацаанд хадгалах тохиолдолд -2/80С-т  харанхуй хуурай орчинд хадгална.

Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн  тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа
тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд болгосны дараа Биоаюулгүйн боксонд

дээж болон сорьцыг тарьж +370С-ийн хэмд  24 цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.

Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.

Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.




Comments

Popular posts from this blog

COLOREX Orientation

CHROMagar TM Orientation   Тэжээлт орчны ач холбогдол Шээсний замын өвчин үүсгэгчийг ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Суурь Нийт гр/л 33.0 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 1 7.0 Хромоген холимог 1.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 7.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимогийг бэлтгэх ·          33 гр нунтаг суурийг 1л нэрсэн усанд хийж аажмаар уусгана. ·          Агарыг өтгөртөл нь сайн хутгана. Зөвлөгөө 1 (сонгомол): ургалтыг дэмжихийн тулд өмнөх бэлтгэсэн холимог дээрээ 0.5 г Tween 80 нэмнэ. ·    ...

COLOREX O157

CHROMagar TM O157 Тэжээлт орчны ач холбогдол Эмнэлзүйн сорьц болон хоол хүнсний дээжинд E.coli O157 ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Нийгмийн эрүүл мэндтэй холбоотой хамгийн нийтлэг илэрдэг VTEC- ийн серо бүлэгүүд нь E.coli- ийн серо бүлэг болох O157:Н7 эсвэл хөдөлгөөнт бус төрөл болох O157:H юм. 1982 онд АНУ-д гарсан дэгдэлтийн дараа энэхүү нянгийнач холбогдол танигдаж эхэлсэн байна. Түүнээс хойш, ДЭМБ- аас   гаргадаг тооцоогоор дэлхий дахинд 180-аас дээш дэгдэлт бүртгэгдсэн бөгөөд жил бүр 70,000 халдварт өвчин гардаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 29.2 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 13.0 Хромоген холимог 1. 2 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.9 +/- 0.2 ...

E,Coli

   CHROMagar TM E.coli Тэжээлт орчны ач холбогдол Хоол хүнс ба усны дээжин дэх ß-глюкуронидаз эерэг E.coli илрүүлэх, тоолоход зориулсан хромоген орчин юм. E.coli -ийн үзүүлэлт нь халдварт өвчин үүсгэгч нян болох Vibrio cholerae, Salmonella, Pseudomonas болон вирус, гэдэсний паразитийн шинж тэмдэгийг илтгэнэ. Бохирдол нь хоол хүнс идэж, уухад дамжиж халдварт өвчин үүсгэж амь насанд аюул учруулдаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 37.3 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 8.3 Натрийн хлорид 5.0 Хромоген холимог 9.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт   15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимо...