Chocolate
agar: Chocolate agar an isolation medium particularly
recommended for the growth of fastidious strains belonging to the general of
Neisseria gonorrhea and others.
Store in the dark
before use. Prepared media plates can be kept for one
day at room temperature. Plates can be stored for up to 2 weeks
under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and
protected from light and dehydration.
INOCULATION
If the agar plate has
been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. Streak
sample onto plate. Incubate in anaerobic conditions at +37°C for 18-24 hours
INTERPRETATION
Neisseria
gonorrhoeae Stone-colour,
small sized with oxidase+
Other
bacteria Stone-colour, small sized with
oxidase-
DISPOSAL OF WASTE After interpretation all plates should be destroyed by
autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.
English. For laboratory use. Laboratory product to be used only by trained
personnel.
Шоколадтай агар: Клиникийн сорьцонд Neisseria gonorrhea болон бусад төрөл зүйлийн өсгөвөрийг ялган тодорхойлох сонгомол тэжээлийн орчин юм.
Гэрэл нэвтрэхгүй, харанхуй хуурай газар хадгална Бэлтгэсэн тэжээлт орчныг
тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн
аягатай тэжээлт орчныг 14 хоногоос багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй хуурай нөхцөлд 2-80Ст хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж
байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон
сорьцыг тарьж +370С-ийн
анаэроб нөхцөлд 18-24 цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
Neisseria
gonorrhoeae Цайвар саарал өнгийн жижиг колони
(оксидацийн сорил эерэг)
Бусад
нян Цайвар саарал өнгийн жижиг колони
(оксидацийн сорил сөрөг)
Устгал: Хэрэглэсэн орчныг
1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн
лабораторийн мэргэжилийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.
Comments
Post a Comment