COLOREX
RambaQuick Salmonella: Энэ нь Salmonella-н бүх
төрөл зүйлийг илрүүлж дүйн тодорхойлох
сонгомол шөл юм. Хүнсний
сорьцонд лактоз эерэг Salmonella-г
илрүүлнэ.
Бэлтгэх арга:
1000мл-ийн ариун колбонд 1000мл
ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус хийж 1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана.
Ариутгасан усыг 45-500С хэм хүртэл хөргөсний дараа 34.2гр
CHROMagar RambaQuick Salmonella –ийн
нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн хутгана. Хутгасны дараа үүссэн
хөөсийг арилгахын тулд 5мин тавина. Хөөсийг бууж арилсны дараа 100°C-ийн
хэмтэй халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих
маягаар агарыг жигд хайлтал 1-2 мин буцалгана. Жигд хайлсны дараа гэрэлд зөөлөн
эргэлдүүлж бүрэн гүйцэт хайлсан эсэхийг шалгана. Бүрэн хайлсан шөлийг 45-50°C-ийн хэмтэй усан баннд 20 мин хийж жигд хөргөнө.
Савлах: Биоаюулгүйн
кабинетанд 45-500С хэмтэй бэлэн болсон шөлийг ариутгасан буюу ариун тьюбэнд
жигд 10-12 мл хэмжээтэйгээр хуваарилан савлана. Савлахдаа
колбонд үүссэн хөөсийг 1000мкл-ийн пипетикээр болгоомжтой зөвхөн хөөсийг нь соруулан авч
хөөсгүй болсны дараа савлана.
Хадгалах:
Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай
газар хадгална. Бэлтгэсэн шөлийг тасалгааны температурт нэг цагаас илүү
хугацаанд байлгаж болохгүй. Tube-тай шөлийг 6 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, харанхуй хуурай нөхцөлд
2-80С-т хадгалан хэрэглэж
болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ
бэлтгэсэн шөлийг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө
өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа
1. Эхлээд биоаюулгүйн боксонд 25гр дээж болон сорьцыг +37°С-т 18 цаг 225 мл буфержуулсан
пептонт усанд урьдчилж баяжуулах.
2. Дараа нь 0.1 мл урьдчилж бэлтгэсэн баяжмалыг 10мл RambaQuick
Salmonella шөлөн дээр нэмж +420С-ийн инкубаторт 7-8цаг өсгөвөрлөх
3. RambaQuick
Salmonella-с 10µl-ийг CHROMagar
Salmonella Plus тэжээлт орчин дээр тарьж +370С-ийн инкубаторт 18-24цаг
өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
Salmonella ягаавтар
E.coli
өнгөгүй
Колиформууд хөх
Колиформууд хөх
Устгал: Хэрэглэсэн
орчныг 1210С-т 20минут
автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн
нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон
мэргэшсэн ажилтан ашиглана.
Comments
Post a Comment