COLOREX О157: Хүнс болон
клиникийн дээжүүдээс E.coli O157-г ялган дүйн тодорхойлох 98% мэдрэг чанартай сонгомол
тэжээлийн орчин юм.
Бэлтгэх
арга: 1000мл-ийн
ариун колбонд 1000мл
ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус хийж 1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана. Ариутгасан
усыг 45-500С хэм хүртэл хөргөсний дараа 29.2гр
CHROMagar O157–ийн нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн хутгана.Хутгасны
дараа үүссэн хөөсийг арилгахын тулд 5мин тавина. Хөөсийг бууж арилсны дараа
100°C-ийн хэмтэй халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих маягаар
агарыг жигд хайлтал буцалгана. Жигд хайлсны дараа зөөлөн эргэлдүүлж бүрэн
гүйцэт хайлсан
эсэхийг шалгана. Бүрэн хайлсан тэжээлийг 45-50°C-ийн хэмтэй усан баннд 20мин
хийж жигд хөргөнө.
Савлах: Биоаюулгүйн кабинетанд 45-500С хэмтэй бэлэн
болсон тэжээлийг ариутгасан буюу ариун петрийн аяганд жигд 18-20 мм
хэмжээтэйгээр хуваарилан савлана. Савлахдаа колбонд үүссэн хөөсийг 1000мкл-ийн
пипетикээр болгоомжтой зөвхөн хөөсийг нь соруулан авч хөөсгүй болсны дараа
савлана. Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй орчинд (тасалгааны хэмд) 18-24цаг тавьж
агарыг царцаана.
Хадгалах:
Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална.
Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү
хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн
аягатай тэжээлийн орчныг 14 хоногоос багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай
нөхцөлд 2-80С-т хадгалан
хэрэглэж болно.
Суулгац
хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж
байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд байлгасны дараа Биоаюулгүйн
боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +370С-ийн инкубаторт 24цаг
өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр
дүнг унших:
E.coli
O157 ягаавтар
Бусад бактери ган хөх, өнгөгүй, эсвэл
дарангуйлагдана
Устгал:
Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т
20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү
бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан
ашиглана.
Comments
Post a Comment