COLOREX
Malassezia: Эмнэлзүйн болон
хүнсний сорьцонд Malassezia spp-ийг илрүүлэх сонгомол тэжээлийн орчин юм.
Бэлтгэх арга:
1000мл-ийн ариун колбонд 1000мл
ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус хийж 1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана.
Ариутгасан усыг 45-500С хэм хүртэл хөргөсний дараа 56.3гр
CHROMagar Malassezia
agar-ийн нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн хутгана.
Дараа нь 2гр глицерин болон 10гр Tween 40 хийн сайтар хутгана. Хутгасны дараа үүссэн хөөсийг арилгахын тулд 5мин
тавина. Хөөсийг бууж арилсны дараа 100°C-ийн хэмтэй халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих
маягаар агарыг жигд хайлтал буцалгана. Жигд хайлсны дараа зөөлөн эргэлдүүлж
бүрэн гүйцэт хайлсан эсэхийг шалгана.
Бүрэн хайлсан тэжээлийг 45-50°C-ийн хэмтэй усан баннд 20мин хийж хөргөнө. Биоаюулгүйн
кабинетад хөрсөн тэжээлийг ариутгасан буюу ариун петрийн аяганд 18-20мм
хэмжээтэйгээр жигд хуваарилан савлана.
Хадгалах:
Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай
газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс
илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг нэг
сараас багагүй хугацаанд гэрэл
нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-80Ст
хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд
суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон
сорьцыг тарьж +370С-ийн инкубаторт 66-72цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
Malassezia furfur үрчгэр гадаргуутай, том цайвар
ягаан колониуд үүсгэнэ.
Бусад Malassezia-ийн төрлүүд ихэнхдээ ягаан эсвэл улаан
(M. globosa & M restricta)
C.albicans ногоон
C.tropicalis металлийн хөх
C.krusei буржгар ягаан
Бусад хөгц
мөөгөнцөрийн төрлүүд цагаан эсвэл ягаан
Устгал: Хэрэглэсэн
орчныг 1210С-т 20минут
автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн
нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон
мэргэшсэн ажилтан ашиглана.
Comments
Post a Comment