COLOREX
Liquid ECC: Усны сорьцноос E.Сoli болон бусад колиформуудыг нэгэн зэрэг илрүүлж тоо
хэмжээг тодорхойлох
Бэлтгэх арга: 500мл-ийн ариун колбонд 500мл ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус хийж 121°С-т 15мин
автоклавдаж ариутгана. Ариутгасан усыг 45-50°С хэм хүртэл хөргөсний дараа 12.75гр
CHROMagar Liquid ECC–ийн нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн хутгана.
Хутгасны дараа үүссэн хөөсийг арилгахын тулд 5мин тавина. Хөөсийг бууж арилсны
дараа 100°C-ийн хэмтэй халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих
маягаар агарыг жигд хайлтал буцалгана. Жигд хайлсны дараа зөөлөн эргэлдүүлж
бүрэн гүйцэт хайлсан эсэхийг шалгана.
Бүрэн хайлсан тэжээлийг 45-50°C-ийн хэмтэй усан баннд 20мин хийж хөргөнө
1.
Биоаюулгүйн
кабинетад 45-50°C хэмтэй бэлэн болсон тэжээлийг 55мм хэмжээтэй ариутгасан буюу
ариун петрийн аяганд эхний шүүлтүүрэн цаасыг авч CHROMagar Liquid ECC-н шингэн
тэжээлт орчиноос 2-3мл-ийг уусгана.
2.
Дараа
нь 2 дахь шүүлтүүрэн цаасыг лабораторын шүүлтүүрэн төхөөрөмж дээр тавьж усны
сорьцоо шүүлтүүрэн цаасан дээр шүүнэ.
3.
2
дахь шүүлтүүрэн цаасаа, эхний шүүлтүүрэн цаастай CHROMagar Liquid ECC дээр тавьж +37°Ст 18-24 цаг өсгөвөрлөн үр
дүнг уншина.
Хадгалах:
Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг
тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг 14 хоногоос багагүй
хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-80Ст хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд
суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа Биоаюулгүйн
боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +370С-ийн инкубаторт 18-24цаг
өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
E.coli
хөх
Бусад колиформ нян
хөх ягаан
Бусад грам сөрөг нян өнгөгүй буюу дарангуйлагдана
Бусад грам сөрөг нян өнгөгүй буюу дарангуйлагдана
Устгал:
Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн
нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон
мэргэшсэн ажилтан ашиглана
Comments
Post a Comment