COLOREX ORIENTATION DRY + KPC SUPPLEMENT: Энэ нь карбапенемд
тэсвэртэй нянг ялгаж, дүйн тодорхойлох 100%-ийн мэдрэг чанар, 98.8%-ийн өвөрмөц
чанартай сонгомол тэжээлийн орчин юм.
Бэлтгэх арга:
1000мл-ийн ариун колбонд 1000мл
ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус хийж 1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана.
Ариутгасан усыг 45-500С хэм хүртэл хөргөсний дараа 33.0гр CHROMagar ORIENTATION base–ийн
нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн хутгана. Хутгасны дараа үүссэн
хөөсийг арилгахын тулд 5 мин тавина. Хөөсийг бууж арилсны дараа 100°C-ийн хэмтэй
халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих маягаар агарыг жигд хайлтал
буцалгана. Жигд хайлсны дараа гэрэлд зөөлөн эргэлдүүлж бүрэн гүйцэт хайлсан эсэхийг шалгана. Бүрэн хайлсан
тэжээлийг 45-50°C-ын хэмтэй усан баннд 20 мин хийж жигд хөргөнө. Биоаюулгүйн кабинетад хөрсөн тэжээл
дээр 10 мл CHROMagar KPC нэмэлтийг нэмж сайтар хутган холилдуулан 45-50°C хэмтэй бэлэн болсон тэжээлийг ариутгасан буюу ариун
петрийн аяганд жигд 18-20мм хэмжээтэйгээр хуваарилан савлана.
CHROMagar
KPC нэмэлтийг бэлтгэх: Хуурай нунтаг 1.2гр нэмэлт дээр 10мл ариутгасан ус нэмж
сайтар хутгаж найруулна.
(Анхааруулга: Найруулсан
нэмэлтийг дахин хэрэглэж болохгүй. Зөвхөн нэг удаа л найруулж хэрэглэнэ!!!)
Хадгалах:
Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай
газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс
илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн
аягатай тэжээлийн орчныг хоёр сараас
багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-80С-т хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд
суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон
сорьцыг тарьж +370С-ийн инкубаторт 18-24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
E.coli Хүрэн ягаанаас улаавтар
Klebsiella,
Enterobacter, Citrobacter Металлийн хөх
Pseudomonas Цайвар шар. нэвт гэрэлтсэн
Устгал: Хэрэглэсэн
орчныг 1210С-т 20минут
автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн
нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон
мэргэшсэн ажилтан ашиглана.
COLOREX
KPC: Энэ нь карбапенемд
тэсвэртэй нянг ялгаж, дүйн тодорхойлох 100%-ийн мэдрэг чанар, 98.8%-ийн өвөрмөц
чанартай сонгомол тэжээлийн орчин юм.
Бэлтгэх арга:
1000мл-ийн ариун колбонд 1000мл
ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус хийж 1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана.
Ариутгасан усыг 45-500С хэм хүртэл хөргөсний дараа 33.0гр CHROMagar
Orientation base–ийн
нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн хутгана. Хутгасны дараа үүссэн
хөөсийг арилгахын тулд 5 мин тавина. Хөөсийг бууж арилсны дараа 100°C-ийн хэмтэй
халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих маягаар агарыг жигд хайлтал
буцалгана. Жигд хайлсны дараа гэрэлд зөөлөн эргэлдүүлж бүрэн гүйцэт хайлсан эсэхийг шалгана. Бүрэн хайлсан
тэжээлийг 45-50°C-ын хэмтэй усан баннд 20 мин хийж жигд хөргөнө. Биоаюулгүйн кабинетад хөрсөн тэжээл
дээр 10 мл CHROMagar KPC нэмэлтийг нэмж сайтар хутган холилдуулан 45-50°C хэмтэй бэлэн болсон тэжээлийг ариутгасан буюу ариун
петрийн аяганд жигд 18-20мм хэмжээтэйгээр хуваарилан савлана.
CHROMagar
KPC нэмэлтийг бэлтгэх: Хуурай нунтаг 0.4гр нэмэлт дээр 10мл ариутгасан ус нэмж
сайтар хутгаж найруулна.
(Анхааруулга: Найруулсан
нэмэлтийг дахин хэрэглэж болохгүй. Зөвхөн нэг удаа л найруулж хэрэглэнэ!!!)
Хадгалах:
Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай
газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс
илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн
аягатай тэжээлийн орчныг хоёр сараас
багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-80С-т хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд
суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон
сорьцыг тарьж +370С-ийн инкубаторт 18-24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
E.coli Хүрэн ягаанаас улаавтар
Klebsiella,
Enterobacter, Citrobacter Металлийн хөх
Pseudomonas Цайвар шар. нэвт гэрэлтсэн
Устгал: Хэрэглэсэн
орчныг 1210С-т 20минут
автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн
нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон
мэргэшсэн ажилтан ашиглана.
Comments
Post a Comment