COLOREX
E.sakazakii: E.sakazakii(Cronobacter spp)-ийг илрүүлнэ. ISO/TS 22964 стандартын шаардлага хангасан.
Бэлтгэх арга: 1000мл-ийн ариун колбонд 1000мл ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус
хийж дээр нь нарийвчлал сайтай электрон жин дээр жигнэн авсан 30.7гр CHROMagar E.sakazakii
agar–ийн нунтаг тэжээлийн орчинг хийж 100°C-ийн хэмтэй халаагч дээр, жигд
хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих маягаар агарыг жигд хайлтал буцалгана. Жигд
хайлсны дараа гэрэлд зөөлөн эргэлдүүлж хайлсан эсэхийг шалган бүрэн гүйцэт хайлсны
дараа 1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана. Ариутгалаас гарсан
тэжээлт орчныг 45-50°C-ийн хэмтэй усан баннд 20 мин хийж жигд хөргөнө.
Савлах: Биоаюулгүйн кабинетанд 45-500С хэмтэй бэлэн
болсон тэжээлийг ариутгасан буюу ариун петрийн аяганд жигд 18-20 мм
хэмжээтэйгээр хуваарилан савлана. Савлахдаа колбонд үүссэн хөөсийг 1000мкл-ийн
пипетикээр болгоомжтой зөвхөн хөөсийг нь соруулан авч хөөсгүй болсны дараа
савлана. Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй орчинд (тасалгааны хэмд) 18-24цаг тавьж
агарыг царцаана.
Хадгалах: Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална.
Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд
байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд
гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-80С-т хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж
байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа
Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +440С-ийн инкубаторт 24-26цаг
өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
E.sakazakii ногооноос хөхөвтөр
Бусад грам сөрөг бактери ихэнхи нь
дарангуйлагдана.
Үлдсэн нь өнгөгүй, тунгалаг
цайвар ягаан колони үүсгэнэ
Грам эерэг бактери дарангуйлагдана
Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут
автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн
лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.
Comments
Post a Comment