Бэлтгэх
арга: 1000мл-ийн
ариун колбонд 1000мл
ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус хийж 1210С-т 15мин автоклавдаж ариутгана.
Ариутгасан усыг 45-500С хэм хүртэл хөргөсний дараа 37.3гр
CHROMagar E.coli –ийн нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн хутгана.
Хутгасны дараа үүссэн хөөсийг арилгахын тулд 5мин тавина. Хөөсийг бууж арилсны
дараа 100°C-ийн хэмтэй халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих
маягаар агарыг жигд хайлтал буцалгана. Жигд хайлсны дараа гэрэлд зөөлөн
эргэлдүүлж бүрэн гүйцэт хайлсан эсэхийг шалгана. Бүрэн хайлсан тэжээлийг 45-50°C-ийн
хэмтэй усан баннд 20 мин хийж жигд хөргөнө.
Хадгалах: Гэрэл
нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг
тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн
аягатай тэжээлийн орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай
нөхцөлд 2-80Ст хадгалан
хэрэглэж болно.
Суулгац
хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж
байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа
Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +370С-ийн инкубаторт 24цаг
өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр
дүнг унших:
E.coli хөх
Бусад
грам сөрөг бактериуд өнгөгүй
эсвэл дарангуйлагдана
Устгал:
Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү
бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана
Comments
Post a Comment