COLOREX
Bacillus cereus: Эмнэлзүйн болон хүнсний сорьцонд Bacillus cereus бүлгийг илрүүлэх
болон дүйн тодорхойлно.
Бэлтгэх арга: 1000 мл-ийн ариун колбонд 1000 мл ионгүйжүүлсэн нэрмэл ус
хийн 33.3 гр CHROMagar B.cereus base–ийн нунтаг тэжээлийн орчинг хийн сайтар зөөлөн хутгана.
Хутгасны дараа үүссэн хөөсийг арилгахын тулд 5мин тавина. Хөөсийг бууж арилсаны
дараа 100°C-ийн хэмтэй
халаагч дээр, жигд хөдөлгөөнөөр эргэлдүүлэн холих маягаар агарыг жигд хайлтал
буцалгана. Жигд хайлсны дараа зөөлөн эргэлдүүлж бүрэн гүйцэт хайлсан эсэхийг шалгана. 1210С-т
15мин автоклавдаж ариутгана. Ариутгасан тэжээлийг 45-50°C-ийн хэмтэй усан баннд 20мин хийж жигд хөргөнө.
Биоаюулгүйн кабинетад хөрсөн тэжээл дээр 40 мл CHROMagar B.cereus хөрсөн нэмэлтийг нэмж сайтар хутган ариутгасан буюу
ариун петрийн аяганд жигд 18-20мм хэмжээтэйгээр хуваарилан савлана.
CHROMagar
Bacillus Cereus нэмэлтийг бэлтгэх: Биоаюулгүйн кабинетад хуурай нунтаг 3гр нэмэлт дээр 40мл
ариутгасан ус хийж 30мин соронзон холигчоор сайтар хутгаж найруулна. Найруулсан
нэмэлтийг 121⁰С-т 15мин
автоклавдаж ариутгана. Ариутгасан нэмэлтийг 47-49°C-ийн хэмтэй усан баннд 20мин хийж жигд хөргөнө.
Хадгалах: Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална.
Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү
хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн
аягатай тэжээлийн орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай
нөхцөлд 2-80Ст хадгалан
хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж
байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон
сорьцыг тарьж +300С-ийн
инкубаторт 18-24цаг
өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
Bacillus cereus Тунгалаг хүрээтэй, тод хөх
Бусад бацилл Хөх, өнгөгүй эсвэл
дарангуйлагдана.
Грам сөрөг нянгууд Дарангуйлагдана.
Дрожж мөөгөнцөр Дарангуйлагдана.
Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут
автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн
лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана
Comments
Post a Comment