Tryptic Soy Broth (TSB) is a nutritious medium that will support the growth of a wide variety of microorganisms, especially common aerobic and facultatively anaerobic bacteria.
On receipt, store vials in the dark at 5 to 25° C until just prior to use. Avoid freezing and overheating.
Incubate the containers inoculated with bacterial strains at 30 to 35°C for a maximum of 3 days and at 22.5 ± 2.5° C for the fungi, for a maximum of 5 days, in normal air.

Tryptic Soy Broth (TSB) нь өргөн хүрээний микроорганизмыг өсгөвөрлөхөд зориулагдсан ба аэроб болон факультатив анаэроб бактерийг ургуулдгаараа онцлогтой. Хадгалалтын хувьд харанхуй орчинд 5-25С хэмд хадгална. Хөлдөөж болон хэт халааж болохгүй.
Өсгөвөрлөлтийн хувьд бактерийг 30-35С хэмд 24,48,72 цаг хүртэл ургуулна. Мөөгөнцөрийг 22.5С хэмд энгийн агаартай нөхцөлд 5 өдөр хүртэл ургуулна.
Үр дүнг тооцох
S. aureus, B. subtilis, P. aeruginosa, C. albicans, A. niger сайн ургана. Бохирдоогүй болон тарилга хийгээгүй үед тунгалаг харагдана.

Tryptic Soy Broth (TSB) нь өргөн хүрээний микроорганизмыг өсгөвөрлөхөд зориулагдсан ба аэроб болон факультатив анаэроб бактерийг ургуулдгаараа онцлогтой. Хадгалалтын хувьд харанхуй орчинд 5-25С хэмд хадгална. Хөлдөөж болон хэт халааж болохгүй.
Өсгөвөрлөлтийн хувьд бактерийг 30-35С хэмд 24,48,72 цаг хүртэл ургуулна. Мөөгөнцөрийг 22.5С хэмд энгийн агаартай нөхцөлд 5 өдөр хүртэл ургуулна.
Үр дүнг тооцох
S. aureus, B. subtilis, P. aeruginosa, C. albicans, A. niger сайн ургана. Бохирдоогүй болон тарилга хийгээгүй үед тунгалаг харагдана.
Comments
Post a Comment