Ramba Quick Salmonella: For rapid detection of Salmonella species
Store in the dark before use. Prepared broth tubes can be kept for one hour at room temperature. Plates can be stored for up to six months under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and dehydration.
INOCULATION If the broth has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. 1. Streak 25gr sample onto 225ml Buffered Peptone Water at +37°C for 18-20 hours.
2. Then, Pipet 0.1 ml of the BPW into a 10ml tube of RambaQuick Salmonella at +42°C for 6-8 hours
3. From the broth, streak 10 µl on Chromagar Salmonella Plus culture plate. Incubate at +37°C for 18-24 hours.
INTERPRETATION
Salmonella mauve
E.coli colourless
Coliforms blue or inhibited
Coliforms blue or inhibited
DISPOSAL OF WASTE After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.
English. For in vitro diagnostic use. Laboratory product to be used only by trained personnel.
Ramba Quick Salmonella: Salmonella-н төрөл зүйлүүдийг хурдан илрүүлж, ялган дүйн тодорхойлно.
Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй газар хадгална. Бэлтгэсэн шөлийг нэг цагаас илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Хэрвээ 6 сараас багагүй хугацаанд хадгалах тохиолдолд гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй хуурай нөхцөлд 2-80Ст хадгална.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн шөлийг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа
- Эхлээд биоаюулгүйн боксонд 25гр дээж болон сорьцыг +37°С-т 18 цаг 225 мл буфержуулсан пептонт усанд урьдчилж баяжуулах.
- Дараа нь 0.1 мл урьдчилж бэлтгэсэн баяжмалыг 10мл RambaQuick Salmonella шөлөн дээр нэмж +420С-ийн инкубаторт 6-8цаг өсгөвөрлөх
- RambaQuick Salmonella-с 10µl-ийг CHROMagar Salmonella Plus тэжээлт орчин дээр тарьж +370С-ийн инкубаторт 18-24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
Salmonella ягаавтар
E.coli өнгөгүй
Колиформууд хөх эсвэл дарангуйлагдана
Колиформууд хөх эсвэл дарангуйлагдана
Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.
Comments
Post a Comment