Skip to main content

RambaQUICK Salmonella (Broth)


Ramba Quick SalmonellaFor rapid detection of Salmonella species
Store in the dark before use. Prepared broth tubes can be kept for one hour at room temperature. Plates can be stored for up to six months under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and dehydration.
INOCULATION If the broth has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. 1. Streak 25gr sample onto 225ml Buffered Peptone Water at +37°C for 18-20 hours.
2. Then, Pipet 0.1 ml of the BPW into a 10ml tube of RambaQuick Salmonella at +42°C for 6-8 hours
3. From the broth, streak 10 µl on Chromagar Salmonella Plus culture plate. Incubate at +37°C for 18-24 hours.
INTERPRETATION
Salmonella                                             mauve
E.coli                                                     colourless
Coliforms
                                              blue or inhibited
DISPOSAL OF WASTE After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.
English. For in vitro diagnostic use. Laboratory product to be used only by trained personnel.
Ramba Quick Salmonella: Salmonella-н төрөл зүйлүүдийг хурдан илрүүлж, ялган дүйн тодорхойлно.
Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй газар хадгална. Бэлтгэсэн шөлийг нэг цагаас илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Хэрвээ 6 сараас багагүй хугацаанд хадгалах тохиолдолд гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй хуурай нөхцөлд 2-80Ст  хадгална.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн шөлийг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30мин орчим байлгасны дараа
  1. Эхлээд биоаюулгүйн боксонд 25гр дээж болон сорьцыг +37°С-т 18 цаг 225 мл буфержуулсан пептонт усанд урьдчилж баяжуулах.
  2. Дараа нь 0.1 мл урьдчилж бэлтгэсэн баяжмалыг 10мл RambaQuick Salmonella шөлөн дээр нэмж +420С-ийн инкубаторт 6-8цаг өсгөвөрлөх
  3. RambaQuick Salmonella-с 10µl-ийг CHROMagar Salmonella Plus тэжээлт орчин дээр тарьж +370С-ийн инкубаторт 18-24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.

Үр дүнг унших:
Salmonella                                             ягаавтар
E.coli                                                     өнгөгүй
Колиформууд                                       хөх эсвэл дарангуйлагдана
Устгал:  Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.

Comments

Popular posts from this blog

COLOREX Orientation

CHROMagar TM Orientation   Тэжээлт орчны ач холбогдол Шээсний замын өвчин үүсгэгчийг ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Суурь Нийт гр/л 33.0 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 1 7.0 Хромоген холимог 1.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 7.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимогийг бэлтгэх ·          33 гр нунтаг суурийг 1л нэрсэн усанд хийж аажмаар уусгана. ·          Агарыг өтгөртөл нь сайн хутгана. Зөвлөгөө 1 (сонгомол): ургалтыг дэмжихийн тулд өмнөх бэлтгэсэн холимог дээрээ 0.5 г Tween 80 нэмнэ. ·    ...

COLOREX O157

CHROMagar TM O157 Тэжээлт орчны ач холбогдол Эмнэлзүйн сорьц болон хоол хүнсний дээжинд E.coli O157 ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Нийгмийн эрүүл мэндтэй холбоотой хамгийн нийтлэг илэрдэг VTEC- ийн серо бүлэгүүд нь E.coli- ийн серо бүлэг болох O157:Н7 эсвэл хөдөлгөөнт бус төрөл болох O157:H юм. 1982 онд АНУ-д гарсан дэгдэлтийн дараа энэхүү нянгийнач холбогдол танигдаж эхэлсэн байна. Түүнээс хойш, ДЭМБ- аас   гаргадаг тооцоогоор дэлхий дахинд 180-аас дээш дэгдэлт бүртгэгдсэн бөгөөд жил бүр 70,000 халдварт өвчин гардаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 29.2 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 13.0 Хромоген холимог 1. 2 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.9 +/- 0.2 ...

E,Coli

   CHROMagar TM E.coli Тэжээлт орчны ач холбогдол Хоол хүнс ба усны дээжин дэх ß-глюкуронидаз эерэг E.coli илрүүлэх, тоолоход зориулсан хромоген орчин юм. E.coli -ийн үзүүлэлт нь халдварт өвчин үүсгэгч нян болох Vibrio cholerae, Salmonella, Pseudomonas болон вирус, гэдэсний паразитийн шинж тэмдэгийг илтгэнэ. Бохирдол нь хоол хүнс идэж, уухад дамжиж халдварт өвчин үүсгэж амь насанд аюул учруулдаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 37.3 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 8.3 Натрийн хлорид 5.0 Хромоген холимог 9.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт   15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимо...