Skip to main content

 Пептон ус 

Пептон ус нь индол үүсгэлтийн судалгаанд тохиромжтой байдаг. Пептон усанд агуулагдаж буй пептон нь индолын цагираг агуулсан трифтонаар баялаг байдаг. Индол байгаа эсэхийг Ковакс эсвэл Эхрихын урвалж ашиглан илрүүлж болно. Мөн сахарын исгэлтийн процесст ашиглах боломжтой ба нэмэлтээр сахар болон индикатор болгон бромокресол ягаан, фенол улаан эсвэл бромотимол хөх зэрэг бодисуудыг ашиглана.

Ихэвчлэн пептонт усыг исгэлтийн процессоор нь организмын төрөл зүйлийг ялган таних процесс-д ашиглана. pH нь 8,4 дээр байхад  Vibrio cholera зүйлийг өсгөвөрлөхөд тохиромжтой. Энэхүү бактери нь ундны ус болон хүрээлэн буй орчны уснаас хүнд өвчинд үүсгэх чадвартай ба далайн амьтан, хоол хүнсээр хүнд халддаг байна.

Пептон ус нь азотын болон нүүрс усны агууламжтай, урт гинжит амин хүчлүүд болон витамин болон чухал тэжээлийн бодисууд агуулагдсан байдаг. Мөн дээрээс нь тэжээлт орчны осмос даралтыг хангах үүднээс натрийн хлорид агуулагдана.

Урвалын явцад хүчиллэг байдал исэлдэлтийн явцад индикаторын тусламжтай тэжэлт орчны улаан өнгө шар болон хувирч урвал явагдана

Индол нь трифтофанаас трифтофаназа ферментийн тусламжтай үүсдэг. E.coli болон V.Cholerae нь өсөлтийн үедээ индолыг үүсгэдэг ба тогтворжилтын үедээ хамгийн ихээр ялгаруулдаг.                         

Comments

Popular posts from this blog

COLOREX O157

CHROMagar TM O157 Тэжээлт орчны ач холбогдол Эмнэлзүйн сорьц болон хоол хүнсний дээжинд E.coli O157 ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Нийгмийн эрүүл мэндтэй холбоотой хамгийн нийтлэг илэрдэг VTEC- ийн серо бүлэгүүд нь E.coli- ийн серо бүлэг болох O157:Н7 эсвэл хөдөлгөөнт бус төрөл болох O157:H юм. 1982 онд АНУ-д гарсан дэгдэлтийн дараа энэхүү нянгийнач холбогдол танигдаж эхэлсэн байна. Түүнээс хойш, ДЭМБ- аас   гаргадаг тооцоогоор дэлхий дахинд 180-аас дээш дэгдэлт бүртгэгдсэн бөгөөд жил бүр 70,000 халдварт өвчин гардаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 29.2 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 13.0 Хромоген холимог 1. 2 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.9 +/- 0.2 ...

E,Coli

   CHROMagar TM E.coli Тэжээлт орчны ач холбогдол Хоол хүнс ба усны дээжин дэх ß-глюкуронидаз эерэг E.coli илрүүлэх, тоолоход зориулсан хромоген орчин юм. E.coli -ийн үзүүлэлт нь халдварт өвчин үүсгэгч нян болох Vibrio cholerae, Salmonella, Pseudomonas болон вирус, гэдэсний паразитийн шинж тэмдэгийг илтгэнэ. Бохирдол нь хоол хүнс идэж, уухад дамжиж халдварт өвчин үүсгэж амь насанд аюул учруулдаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 37.3 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 8.3 Натрийн хлорид 5.0 Хромоген холимог 9.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт   15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимо...

COLOREX Orientation

CHROMagar TM Orientation   Тэжээлт орчны ач холбогдол Шээсний замын өвчин үүсгэгчийг ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Суурь Нийт гр/л 33.0 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 1 7.0 Хромоген холимог 1.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 7.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимогийг бэлтгэх ·          33 гр нунтаг суурийг 1л нэрсэн усанд хийж аажмаар уусгана. ·          Агарыг өтгөртөл нь сайн хутгана. Зөвлөгөө 1 (сонгомол): ургалтыг дэмжихийн тулд өмнөх бэлтгэсэн холимог дээрээ 0.5 г Tween 80 нэмнэ. ·    ...