Пептон ус
Пептон ус нь
индол үүсгэлтийн судалгаанд тохиромжтой байдаг. Пептон усанд агуулагдаж буй
пептон нь индолын цагираг агуулсан трифтонаар баялаг байдаг. Индол байгаа
эсэхийг Ковакс эсвэл Эхрихын урвалж ашиглан илрүүлж болно. Мөн сахарын
исгэлтийн процесст ашиглах боломжтой ба нэмэлтээр сахар болон индикатор болгон бромокресол
ягаан, фенол улаан эсвэл бромотимол хөх зэрэг бодисуудыг ашиглана.
Ихэвчлэн
пептонт усыг исгэлтийн процессоор нь организмын төрөл зүйлийг ялган таних
процесс-д ашиглана. pH нь 8,4 дээр байхад
Vibrio cholera зүйлийг
өсгөвөрлөхөд
тохиромжтой. Энэхүү бактери нь ундны ус болон хүрээлэн буй орчны уснаас хүнд
өвчинд үүсгэх чадвартай ба далайн амьтан, хоол хүнсээр хүнд халддаг байна.
Пептон ус нь азотын болон нүүрс усны агууламжтай, урт гинжит амин хүчлүүд болон витамин болон чухал тэжээлийн бодисууд агуулагдсан байдаг. Мөн дээрээс нь тэжээлт орчны осмос даралтыг хангах үүднээс натрийн хлорид агуулагдана.
Урвалын явцад хүчиллэг байдал исэлдэлтийн явцад индикаторын тусламжтай тэжэлт орчны улаан өнгө шар болон хувирч урвал явагдана
Индол нь трифтофанаас трифтофаназа ферментийн тусламжтай үүсдэг. E.coli болон V.Cholerae нь өсөлтийн үедээ индолыг үүсгэдэг ба тогтворжилтын үедээ хамгийн ихээр ялгаруулдаг.
Comments
Post a Comment