Skip to main content

 Пептон ус 

Пептон ус нь индол үүсгэлтийн судалгаанд тохиромжтой байдаг. Пептон усанд агуулагдаж буй пептон нь индолын цагираг агуулсан трифтонаар баялаг байдаг. Индол байгаа эсэхийг Ковакс эсвэл Эхрихын урвалж ашиглан илрүүлж болно. Мөн сахарын исгэлтийн процесст ашиглах боломжтой ба нэмэлтээр сахар болон индикатор болгон бромокресол ягаан, фенол улаан эсвэл бромотимол хөх зэрэг бодисуудыг ашиглана.

Ихэвчлэн пептонт усыг исгэлтийн процессоор нь организмын төрөл зүйлийг ялган таних процесс-д ашиглана. pH нь 8,4 дээр байхад  Vibrio cholera зүйлийг өсгөвөрлөхөд тохиромжтой. Энэхүү бактери нь ундны ус болон хүрээлэн буй орчны уснаас хүнд өвчинд үүсгэх чадвартай ба далайн амьтан, хоол хүнсээр хүнд халддаг байна.

Пептон ус нь азотын болон нүүрс усны агууламжтай, урт гинжит амин хүчлүүд болон витамин болон чухал тэжээлийн бодисууд агуулагдсан байдаг. Мөн дээрээс нь тэжээлт орчны осмос даралтыг хангах үүднээс натрийн хлорид агуулагдана.

Урвалын явцад хүчиллэг байдал исэлдэлтийн явцад индикаторын тусламжтай тэжэлт орчны улаан өнгө шар болон хувирч урвал явагдана

Индол нь трифтофанаас трифтофаназа ферментийн тусламжтай үүсдэг. E.coli болон V.Cholerae нь өсөлтийн үедээ индолыг үүсгэдэг ба тогтворжилтын үедээ хамгийн ихээр ялгаруулдаг.                         

Comments

Popular posts from this blog

COLOREX Orientation

CHROMagar TM Orientation   Тэжээлт орчны ач холбогдол Шээсний замын өвчин үүсгэгчийг ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Суурь Нийт гр/л 33.0 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 1 7.0 Хромоген холимог 1.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 7.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимогийг бэлтгэх ·          33 гр нунтаг суурийг 1л нэрсэн усанд хийж аажмаар уусгана. ·          Агарыг өтгөртөл нь сайн хутгана. Зөвлөгөө 1 (сонгомол): ургалтыг дэмжихийн тулд өмнөх бэлтгэсэн холимог дээрээ 0.5 г Tween 80 нэмнэ. ·    ...

BioMerieux Columbia blood agar

BioMerieux Columbia blood agar: An antimicrobial susceptibility testing medium which development of micro-organisms which do not have specific growth requirements. Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day at room temperature.   Plates can be stored for up to 2 weeks under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and dehydration. INOCULATION If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. Streak the sample or place the inoculated membranes on plate surface. Incubate in conditions at  + 3 3-3 7°C during 24   h ours . DISPOSAL OF WASTE After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes. English. For laboratory use. Laboratory product to be used only by trained personnal. BioMerieux Columbia blood agar: Энэ нь бүх төрлийн өвчин үүсгэгч бактерийг ялган дүйн тодорхойлох тэжээлийн орчин юм. Сонгомол биш тэжэ...

Standard methods agar

STANDARD METHODS AGAR (P.C.A.) Микроорганизмыг тоолоход ашиглана. Гэрэл нэвтрэхгүй харанхуй, хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд  байлгаж болохгүй.  Петрийн аягатай тэжээлийн орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй, хуурай нөхцөлд 2-8 0 С-т хадгалан хэрэглэж болно. Суулгац хийх:  Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30 мин орчим болгосны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарина. Тэжээлт орчны гадаргуу дээр 0.1 мл дээжийг тарина ( Хэрвээ шаардлагатай бол аяганд 15-300 колони байхаар 2 дараалсан шингэрүүлэлт хийж болно). Тэжээлт орчинд шингээхийн тулд тагийг нь таглан 15 минут байлгасны дараа 30 ± 1 ° C -т 72 ± 3 цаг өсгөвөрлөн колонийг тоолно. Үр дүнг унших: Staphylococcus epidermidis ATCC 12228         Сайн ургалттай Staphylococcus aureus ATCC 25923    ...