Trypcase
soy agar: An antimicrobial susceptibility testing medium which development of
micro-organisms which do not have specific growth requirements.
Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day
at room temperature. Plates can be stored for up to 2 weeks under
refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and
dehydration.
INOCULATION
If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature
before inoculation. Streak the sample or place the inoculated membranes on
plate surface. Incubate in conditions at +37°C during 18-24 hours.
DISPOSAL OF WASTE
After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C
for at least 20 minutes. English. For laboratory use. Laboratory product to be
used only by trained personnel.
Trypticase soy agar: Энэ нь бүх
төрлийн өвчин үүсгэгч бактерийг ялган дүйн тодорхойлох олонхи тэжээлийн орчин
юм. Сонгомол биш тэжээлт орчин тул ямар ч төрлийн сорьцыг халдварлуулж болох
бөгөөд нянгууд нь олон өөр колониор ургадаг тул тэднийг ялган дүйхийг хялбар
болгодог.
Бэлтгэсэн тэжээлт орчныг өрөөний хэмд нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж
болохгүй хэрвээ удаан хугацаанд хадгалах тохиолдолд 2/80С-т харанхуй хуурай орчинд 14 хоног хадгална.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж
байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд болгосны дараа Биоаюулгүйн
боксонд дээж болон сорьцыг тарьж +370С-ийн хэмд 24 цаг өсгөвөрлөн үр
дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
E.coli, Enterobacter…г.м бүх төрлийн бичил организмуудыг өсгөвөрлөнө.
Устгал: Хэрэглэсэн орчныг
1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн
лабораторийн мэргэжлийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.
Comments
Post a Comment