Skip to main content

Bacillus Cereus


COLOREX B.CereusFor detection and enumeration of Bacillus Cereus group in clinical/food samples
Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day at room temperature. Plates can be stored for up to 2 months under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and dehydration.
INOCULATION :
If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. Streak sample onto plate and incubate at +30°C for 18-24 hours.
INTERPRETATION
Bacillus of cereus group                         blue, with white halo
Other Bacillus                                       blue, colourless, or inhibited
Gram negative bacteria                         inhibited
Yeast and moulds                                  inhibited
DISPOSAL OF WASTE
After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.
English. For laboratory use. Laboratory product to be used only by trained personnel.
COLOREX B.Cereus : Клиник болон хүнсний дээжүүдэд Bacillus cereus бүлгийг ялгах, дүйн тодорхойлох
Гэрэл нэвтрэхгүй, харанхуй хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлт орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлт орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй хуурай нөхцөлд 2-80Ст хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30 мин байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж 300С-ийн инкубаторт 18-24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
Bacillus cereus                         Тунгалаг хүрээтэй, тод хөх   
Бусад бацилл                           Хөх, өнгөгүй эсвэл дарангуйлагдана.
Грам сөрөг нянгууд                 Дарангуйлагдана. 
Дрожж мөөгөнцөр                   Дарангуйлагдана.
 Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжилийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.

COLOREX B.CereusFor detection and enumeration of Bacillus Cereus group in clinical/food samples
Store in the dark before use. Prepared media plates can be kept for one day at room temperature. Plates can be stored for up to 2 months under refrigeration (2/8°C) if properly prepared and protected from light and dehydration.
INOCULATION :
If the agar plate has been refrigerated, allow to warm to room temperature before inoculation. Streak sample onto plate and incubate at +30°C for 18-24 hours.
INTERPRETATION
Bacillus of cereus group                         blue, with white halo
Other Bacillus                                       blue, colourless, or inhibited
Gram negative bacteria                         inhibited
Yeast and moulds                                  inhibited
DISPOSAL OF WASTE
After interpretation all plates should be destroyed by autoclaving at 121°C for at least 20 minutes.
English. For laboratory use. Laboratory product to be used only by trained personnel.
COLOREX B.Cereus : Клиник болон хүнсний дээжүүдэд Bacillus cereus бүлгийг ялгах, дүйн тодорхойлох
Гэрэл нэвтрэхгүй, харанхуй хуурай газар хадгална. Бэлтгэсэн тэжээлт орчныг тасалгааны температурт нэг өдрөөс илүү хугацаанд байлгаж болохгүй. Петрийн аягатай тэжээлт орчныг 2 сараас багагүй хугацаанд гэрэл нэвтрэхгүй хуурай нөхцөлд 2-80Ст хадгалан хэрэглэж болно.
Суулгац хийх: Хэрвээ бэлтгэсэн тэжээлийн орчныг сэрүүн нөхцөлд хадгалж байгаа тохиолдолд суулгац хийхийн өмнө өрөөний хэмд 30 мин байлгасны дараа Биоаюулгүйн боксонд дээж болон сорьцыг тарьж 300С-ийн инкубаторт 18-24цаг өсгөвөрлөн үр дүнг уншина.
Үр дүнг унших:
Bacillus cereus                         Тунгалаг хүрээтэй, тод хөх   
Бусад бацилл                           Хөх, өнгөгүй эсвэл дарангуйлагдана.
Грам сөрөг нянгууд                 Дарангуйлагдана. 
Дрожж мөөгөнцөр                   Дарангуйлагдана.
 Устгал: Хэрэглэсэн орчныг 1210С-т 20минут автоклавдана.
Зөвхөн лабораторийн нөхцөлд ашиглана. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зөвхөн лабораторийн мэргэжилийн болон мэргэшсэн ажилтан ашиглана.

Comments

Popular posts from this blog

COLOREX Orientation

CHROMagar TM Orientation   Тэжээлт орчны ач холбогдол Шээсний замын өвчин үүсгэгчийг ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Суурь Нийт гр/л 33.0 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 1 7.0 Хромоген холимог 1.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 7.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимогийг бэлтгэх ·          33 гр нунтаг суурийг 1л нэрсэн усанд хийж аажмаар уусгана. ·          Агарыг өтгөртөл нь сайн хутгана. Зөвлөгөө 1 (сонгомол): ургалтыг дэмжихийн тулд өмнөх бэлтгэсэн холимог дээрээ 0.5 г Tween 80 нэмнэ. ·    ...

COLOREX O157

CHROMagar TM O157 Тэжээлт орчны ач холбогдол Эмнэлзүйн сорьц болон хоол хүнсний дээжинд E.coli O157 ялган тодорхойлдог хромоген тэжээлт орчин юм. Нийгмийн эрүүл мэндтэй холбоотой хамгийн нийтлэг илэрдэг VTEC- ийн серо бүлэгүүд нь E.coli- ийн серо бүлэг болох O157:Н7 эсвэл хөдөлгөөнт бус төрөл болох O157:H юм. 1982 онд АНУ-д гарсан дэгдэлтийн дараа энэхүү нянгийнач холбогдол танигдаж эхэлсэн байна. Түүнээс хойш, ДЭМБ- аас   гаргадаг тооцоогоор дэлхий дахинд 180-аас дээш дэгдэлт бүртгэгдсэн бөгөөд жил бүр 70,000 халдварт өвчин гардаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 29.2 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 13.0 Хромоген холимог 1. 2 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт 15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.9 +/- 0.2 ...

E,Coli

   CHROMagar TM E.coli Тэжээлт орчны ач холбогдол Хоол хүнс ба усны дээжин дэх ß-глюкуронидаз эерэг E.coli илрүүлэх, тоолоход зориулсан хромоген орчин юм. E.coli -ийн үзүүлэлт нь халдварт өвчин үүсгэгч нян болох Vibrio cholerae, Salmonella, Pseudomonas болон вирус, гэдэсний паразитийн шинж тэмдэгийг илтгэнэ. Бохирдол нь хоол хүнс идэж, уухад дамжиж халдварт өвчин үүсгэж амь насанд аюул учруулдаг байна. Тэжээлт орчны найрлага Энэхүү бүтээгдэхүүн нь нунтаг сууриас бүрдэнэ. Бүтээгдэхүүн            = Савалгаа Нийт гр/л 37.3 гр/л Найрлага гр/л Aгар 15.0 Пептон болон дрожжийн экстракт 8.3 Натрийн хлорид 5.0 Хромоген холимог 9.0 Төрөл Нунтаг хэлбэрээр Хадгалалт   15-30 °C Тэжээлт орчны pH 6.0 +/- 0.2 Тэжээлт орчин бэлтгэх (1л дэх тооцоо) 1-р шат Холимо...